det bästa av 2010.

2010-12-30

ännu en anledning att längta till sommaren

2010-12-29

bomberjacket.

2010-12-28


i söndags hittade jag denna jacka på monkis rea, ångrar lite såhär i efterhand att jag inte valde den vinröda då jag egentligen bara har svarta kläder. men hur som är den nog något varmare än jackan jag köpte i slutet av sommaren och som jag använt flitigt sedan dess.

snodde helenas idé

2010-12-28
och designade en egen tygpåse hos fujidirekt. gjorde även en med "ibland gör man rätt, ibland gör man fel - lev med det". 178 kr sammanlagt med frakt inräknat, kaching.
och jag som för engångskull tänkte lägga pengar på att köpa smycken till mina uttöjda öron jag låtit krympa.

ibland gör man absolut ingenting men det blir fel ändå.

2010-12-28

musiken gör mitt liv, och gjort mitt 2010 lite mer värt

2010-12-27
kent 10/02/26

året började med att jag spelade sönder Kents skiva Röd innan jag förlorade min se-kent-oskuld 26 februari, bland det lite finare jag upplevt.

jag och fredrika pröjsade 100 spänn (!!!!) var i början av mars för att se sveriges snyggast man spela i en rutten lokal i södertälje, så bäst var det - så sämst lokal var det. jag hoppas att jag egentligen inte behöver skriva namnet på sveriges snyggaste man men gör det iallafall, markus krunegård.
Timo Räisänen släppte en ny skiva med det bland lite snyggare skivomslaget jag någonsin skådat, därav signering och spelning på bengans.
jag och lina hamnade längst fram på hästpojkens spelning på grönan i slutet av juni. i bloggen skrev jag "sköna killar som sjöng om götet, olycklig kärlek och knark." och jag tror jag aldrig hört något roligare mellansnack.
jag och malin gick och såg Timo Räisänen på grönan 20 juli, mer nöjd över bilderna än spelningen.
två dagar efter Timo gav Kent sthlm en riktigt riktigt frän utomhus-spelning på långholmen. jag fotade 22 ögonblick med en engångskamera. deras extranummer var M som måste vara världens finaste låt, under mannen i den vita hatten regnade konfettisvalor ut över publikhavet och det var ungefär då jag kände mig som mest levande någonsin.
hösten kom och håkan firade 10 år som artist. Därav släpptes bland annat en bok med privata bilder och bilder från fans.
han släppte även sin nya skiva 2 steg från paradise som är årets skiva helt klart, och river en vacker dröm måste vara hans bästa låt genom tiderna. Jag köpte en fin vinyl och kramade mannen i mitt liv, ungefär.
jag missade även hans spelning på hovet då jag skrev vid biljettsläppet i våras att "sittplats till håkan är inte värt" detta kanske jag lär ha ångrat eftersom alla säger att spelningar var bland det bästa. men istället blir det 2 gånger nästa år, och kanske, kanske några mera!

pippi långstrump

2010-12-26

julafton

2010-12-25
väldigt lite bilder i år, men mera film. tror det uppskattas lite mer utav släkten. 
midnatten spenderades i kyrkan med malin, kändes lite lol men mest mysigt. aldrig varit på en Gudstjänst förut så var något nytt och jag kunde ibland inte hålla mig för skratt. ska nog bli troende kristen just för att det var så mysigt, haha.

24 december

2010-12-24
hörde jag stor kamera? ja, ett helt oväntat batterigrepp - lovely. utöver detta fick jag även kents första skiva (fast råkade skriva att jag fick verkligen på facebook hehe), markus första skiva, presentkort, pengar, mascara och lite bra-ha-grejer! och min pippitröja kommer på posten snart. och nu får jag nog ta och skaffa mig ett jobb ifall jag vill bygga upp kameran ännu mer.

god jul på er!

if i hang myself in a christmas tree, would you be missing me?

2010-12-24


// chokladhjul.

a long and dark december

2010-12-23
själv förstår jag inte att det är julafton imorgon, har inga julkänslor alls. kanske kommer, kanske inte.

all i want for christmas

2010-12-23


tröjan såklart, men att vara som pippi ibland skulle inte sitta helt fel.

21 december

2010-12-21

historia-provet har varit det enda prov jag pluggat till denna termin, därav mitt betyg. har räknat ut att jag kommer gå ut med 290 poäng nästa termin om jag bara höjer mig i dom ämnen mina lärare säger att jag kan lyckas med och om jag bara pluggar till mina prov. och minns ni hur trött jag var på matte redan i början av terminen? score, högsta betyg för boken jag har.

20 december

2010-12-20


kommit på att krunegård är lite "jag orkar inte"humör och det är väl vad jag är på just nu. orkar inte bry mig om nånting och framför allt orkar jag inte vara vaken när det är iiiskallt ute. natten till söndagen sov jag säkert 14 timmar, somnade runt 17tiden igår och vaknade först vid tio-elva tiden på kvällen sen, åt och somnade om och vaknade igen 8 imorse. säkert inte nyttigt att sova så mycket. så spännande är mitt liv mina kära läsare! hoppas på lite bilder imorgon, annars har jag en canon eos 7d som skänks bort till den som vill ha.

ingenting är vettigt 03:30

2010-12-19

jag stod på t-centralen, bögringen hålet i marken

2010-12-18

mötte upp helena vid ringen, vi traskade sedan vidare till gamla stan och passade på att besöka bengans, vi dog lite bland vinylskivorna, gick vidare till julmarknaden och jag hjälpte henne med en fotouppgift. vi gick runt ännu lite mer och satte oss sen på max och pratade om våran underbara gemensamma musiksmak.

17 december

2010-12-17
"Man kan inte krama ett minne."
"Vadå, det är det enda jag gjort i hela livet."
"Du är så söt, jag dör."
"Akta dig, jag är farlig o förstörd."

halv åtta hos mig

2010-12-17
fast kanske inte men.

15 december

2010-12-15
det är kul att äta så mycket fett att man inte ens är sötsugen, och mår illa av att bara tänka på allt som innehåller kolhydrater.
vågen visade -2kg också, sen sist jag vägde mig vilket var i måndags. nice säger jag bara.
go lchf.

14 december

2010-12-14
har byggt ihop en välbehövlig klädställning, haft överskott av energi tack vare lchf så passade på att städa mitt rum, längtat sönder mig till sommaren då jag kan använda mina levis 501or (som verkligen måste vara dom perfekta jeansen att göra shorts av) som förmodligen kommer vara huuuur stora som helst då. i övrigt har jag haft en väldigt fin dag och skolan är verkligen hur lugn som helst ju nu.

Lucia

2010-12-13

min otroligt fina skola i bakgrunden, brusigt värre, en fin lucia. jag börjar faktiskt få lite julkänslor nu.

stjärnorna lyser väl lika klart i din del av stan?

2010-12-11

10 december

2010-12-10


vet inte om det är för att mitt liv känns så jävla meningslöst just nu för att jag min kropp värker och det blir inte bättre med förkylningen, eller om det är för att det beror på att jag har noll fotoidéer så tycker jag det är himla tråkigt att min kamera ligger och samlar damm - nåt som den inte bör göra efter 3 veckor.
varit hemma i stort sätt hela veckan på grund av förstnämnda och det blev inte bättre att jag tvingade upp mig imorse för att göra ett prov. lät säkert som en motor när jag andades och min rygg blev inte bättre av en stenhård stol så gick hem när jag hade skrivit klart. fast nu har jag ingen aning om vad jag ska fördriva tiden med.
goda och fina nyheter är att håkan ger en enda sommarspelning i stockholm nästa år, 9 september på gröna lund och det gjorde min dag.

en plats i solen

2010-12-08


glad att jag var sjuk idag.

2010-12-07


här underbara läsare ska ni få se lite om min skola. även i snittbetyg går niorna ut med 192 poäng - jag är då alltså jävligt stolt om jag får 240.

Glåmiga, bleka utan sol drömde vi om en swimmingpool

2010-12-06

canon eos 300

2010-12-04


det här mina vänner, det här är min nya trogna följare.
min bästa farfar är en riktig loppis-människa och lägger första tjing på varje kamera han ser, helst analoga också.
så ikväll nu när han var och hälsade på hade han med sig en kameraväska, som förövrigt är dösnygg!
och två analoga systemkameror, en olympus, men den intresserar inte mig så värst mycket,
och en canon eos 300 som mitt älskade 50/1.8 II-objektiv passar till!
så fort jag listat ut hur man byter rulle och hittar batterier som passar blir det nog rätt mycket analogt.

maura

2010-12-04


fick hem en reflexskärm häromdan och var bara tvungen att testa om det faktiskt funkade, helt ärligt har jag inte trott på det där med att skuggorna ska försvinna (eller så har jag varit lite rädd för att använda braha-saker som så många andra använder?). nu när jag testat detta är jag sugen på att beställa hem en stor vit, då den jag har nu är silver och guld.
jag tror den gjorde skillnad iallafall! vi prövade faktiskt inte utan.

4 december

2010-12-04

träffade maura istan och vi fotade lite, det skulle blivit grymt mycket bättre (och roligare !!!) om vi inte hade fryst händerna av oss båda två. ska försöka hitta snygga innemiljöer och så eftersom detta var himla kul och eftersom halva året är iskallt lär det nog behövas.



vi träffade även kenza, haha.

du faller handlöst framför mig på din väg mot okända land.

2010-12-03
jag saknar sommaren. jag saknar världens bästa band. jag saknar att höra världens bästa låt live. jag saknar att höra om hur jocke presenterar låtarna med att dom handlar om den där eviga kärleken. jag tror kent är den där eviga kärleken.