29 oktober

2010-10-29


såhär ser det ut till och från skolan och skolan är just det enda jag orkar med, och jag är ju tvungen att orka med det också. just nu är jag trött och irriterad på alla och stänger därför in mig med sims!

20101026

2010-10-26


även om det är nästan ett halvt år kvar till att jag ska söka gymnasium så är jag numera stensäker på att det är kulturama jag vill in på! kommer behöva ha vg i alla ämnen (fast har ju redan det utom tyska dåå) och så är det väl alltid ett plus i kanten att sticka ut lite med högre betyg, sen är det självklart ett intagninsprov eftersom det är estet - skicka in tre bilder. (intagningsbetyget ligger på 430, 16 vg + 190 i intagningspoäng) känner ju att jag inte kan tabba något sånt eftersom det finns en bunt med bilder jag gillar mer än dom andra. sen är jag rätt glad över att jag kan plocka bort tyska ifall jag vill, har grymt svårt för nya språk.

det står 2010-2011 på häftet, ja. detta beror på att jag fick förra årets för att jag mest ska läsa om allt osv.

en tråkig måndag i oktober, tvåtusentio.

2010-10-25


det händer inte så mycket just nu, snöar in mig lite för mycket på olika grejer i skolan och peppar lite inför mitt snack med syv imorgon, eftersom jag redan vet vilken linje jag vill gå (foto) så blir det nog mest vilka gymnasium jag ska söka, kulturama är väl det som står högst upp just nu. annars då? jo, min pappa vill nog ibland ge mig en käftsmäll pga mitt tjat om en 7D, fick ett svar idag "om du hittar något riktigt bra som inte din nuvarande kamera har, så får vi se" eller nåt i den stilen, så ni kan ju gissa vad jag gjort ikväll.

och vill ni veta något roligt? idag kom en lärare fram på skolan, som även han håller på att fota mycket, och erbjöd mig att jag ska börja fota massa grejer på skolan och allt kommer hamna på hemsidan, med feta bokstäver att det är jag som tagit bilderna under. man ska ju helt enkelt få sitt namn att gå runt bland folk för att sedan få flera jobb.

du har ex år kvar, lev ditt liv som om din tanke vore den enda.

2010-10-24


är rätt pepp på att utveckla mig i min fotografi genom att fota människor och leka med ljus, ibland är det allt bra att ha en snygg syster att utnyttja.

det är höst först man köper på sig billiga varma tröjor.

2010-10-24färgade dessutom mitt hår mörkbrunt idag.

ikväll har jag...

2010-10-23
klippt av mig allt hår och börjat om... nästan iallafall. även efter en inpackning med olivolja var mitt hår riktigt risigt så ställde mig i badrummet och kapade av några centimeter med en nagelsax, när jag ändå höll på tunnade jag ut håret. surt, men välbehövligt. varför lägga pengar på att låta någon annan fixa och bli missnöjd?

man måste genom skam man måste genom revansch man måste dö några gånger innan man kan leva

2010-10-23


rätt glad över att det börjar bli gult överallt igen, men jag är lagom trött på himlen som blir utfrät på varenda bild jag tar med mitt sigmaobjektiv. gråfilter skulle vara en lösning, ja. lust att lägga alla mina pengar på det? nej. och visst är min syster fin i sin nya foundation, aldrig förstått mig på folk som tjatar om att man måste ha reflexskärmar för att undvika skuggor, faktiskt.

vi är idioter.

2010-10-22
min klass är härlig, vi har skrattat för mycket och sovit för lite. men helt okej med mig. imorse vaknade vi med snö och var omgivna av ett vinterland. snö, i oktober? besviken över att hösten försvann så snabbt.

har stått i regnet så länge att jag börjat krympa, att drukna är inte så illa om det får en att drömma och hoppas på att en seglande båt skall komma.

2010-10-19


åker iväg på lägerskola imorgon med klassen, kul? nja. blir alltså ingen uppdatering först på fredag igen, men tänker packa ner kameraväskan så ska väl försöka få något på bild ute i skogen, och det är sjukt hur mycket man anser att man vill ha med sig under tre dagar. och nu får ni avgöra själva om jag tjatar, men gud så kul det och skönt det skulle vara att ha filmfunktion på sin systemkamera sometimes!

en vän är en vän hur taskigt livet än gått

2010-10-16


2 steg från paradise måste nog vara.....bästa skivan på riktigt länge! åh så fint, älskar soundet och håkan överträffar sig själv hela tiden med sina texter. måste nog inviga min lpskiva snart också, får be pappa fixa med någon av våra lpspelare.

vad jag bryr mig om nu, är att från samma säng lyssna till samma regn.

2010-10-15


blivit lite väl mycket håkan nu kanske? men denna låt går inte att tycka illa om, så fin och så klockren. och ibland får jag lust att lägga 700 kronor för en ståplats på hovet, men pengarna finns inte.

såhär fint blev det alltså

2010-10-15


sa ju att jag inte är en sån som vill springa runt och visa min signerade skiva, men måste faktiskt få göra det nu. skivan är grymt fin, både musikaliskt och framsidan. och eftersom LPskivan bara finns i ett ex antal (2050 ex dååå) så är den ju lite grym i sig. och ni får ursäkta det grymt dåliga ljuset på bilden, kråkan ville inte synas annars.

jag har dött så många gånger nu så jag måste börja leva

2010-10-14och gubben vägrade kolla in i kamera, fy. jaja, fick en total blackout under den där minuten. minns bara att han kallade mig söt och kramade mig. tjingling!

2 steg från paradise

2010-10-14


hörde att det var nån som ville se mer utav mig, här har ni! jag är småkär i min nya sjal och jackan från monki kommer få hänga med otroligt mycket i vinter, även om den varken är vattentät, varm eller vindtålig men ack så fin. ska snart träffa min lillasyster och då ska vi shoppa loss håkans nya skiva! min vinyl vill inte komma men såg att den släpptes idag på cdon, kanske därför! nu ska vi inte sura, snart gäller det. och åh, jag ska träffa mannen mitt hjärta slår lite extra hårda slag för. och ni får gärna komma fram och hälsa om ni ser mig i eftermiddag.
läste även att det är krav på att man ska ha nya skivan eller boken för att få komma in, och det är ju förstårligt eftersom det verkar vara grymt mycket folk som lär dyka upp, kön kanske kommer minska lite när dom med bara papperslappar dyker upp? nu hur man kan göra det, skivan är så grymt värd att köpa.

håkan hellström - jag vet vilken dy hon varit i.

2010-10-13

jag tror jag älskar dom där jag kommer ifrån

2010-10-13
nu är jag faktiskt lite förbannad. enda jag längtat hem till idag är håkans nya skiva. och självklart är den inte tillgänlig än för oss gratisanvändare på spotify? så nu måste jag ju vara lite olaglig också, ehe. och så blir jag faktiskt sur om jag inte får min vinylskiva tills imorgon. cdon brukar ju faktiskt vara väldigt bra på att skicka hem saker dagen innan dom släpps eller samma dag. men iochförsig, går på signeringar för att träffa själva artisten och inte för att sen kunna gå runt och visa min signerade skiva.

nåja, imorse var faktiskt ljuset på min sida och jag tycker min fula kameraväska är himla praktiskt ibland, hållare för min kaffetermos och plats för min matlåda. och någon fin prick som känner sig manad att köpa polarisationsfilter åt mig? storlek 52 mm och 72, tack.

om du älskar mig kommer jag lämna dig, och om du lämnar mig kommer jag älska dig. jag kommer göra dig besviken, jag kan inte stanna länge vill inte ha ett honky-tonk liv för alltid ingenting varar för evigt

2010-10-12
ni vet väl att imorgon släpper mannen något underbart fint igen? exakt tio år efter hans debutplatta kom ut?
som river en vacker dröm och saknade te havs (som redan spelats sönder på P3) så känner jag på mig att det här kommer bli vackert. och torsdag, åh så fint. lite surt bara om min vinylskiva jag förbokat hos cdon redan är signerad. ni får videon igen för att jag tycker den är så mysig.

du sätter höstsolen i eld

2010-10-12


hur roliga bilderna är på en skala mellan ett och tio får ni avgöra själva, ett litet utkast från dagen eftersom jag orkade ladda batteriet inatt. tyvärr var inte ljuset på min sida. vad sägs som ett nytt försök imorgon? får se om jag tar med mig kameran ut på våra hundpromenader också.

svart är fint

2010-10-11

ljus är kul osv

2010-10-09


och bruset är en anledning till att jag vill byta upp mig till ett lite bättre och finare kamerahus.

om du älskar mig kommer jag lämna dig, om du lämnar mig kommer jag älska dig.

2010-10-08


det som gör mina praodagar lite mer värda är, en hur gullig hund som helst som ska kela hela tiden så fort man tittar på honom och att P3 spelar saknade te havs och river en vacker dröm HELA tiden. och idag var det även lite winnerbäck och kent. märks det att jag lever för musiken?

och sen lite att håkan är lite vart som helst just nu gör det lite extra fint, läste artikeln i metro imorse och åkte förbi skogås. och blir lite sådär extra varm i kroppen när torsdag börjar närma sig.

oktober, och jag håller din hand för hårt. har du några goda råd, innan klockan byter år?

2010-10-0620101005

2010-10-05
om ni skulle vara nyfikna på vad vi gör på min praoplats så kan ni ju läsa här.
eftersom alla nior i vår skola är ute på prao nu, och alla skriver på facebook hur himla ont dom har i fötterna. (alla har ju typ affärer ocksåååå) så tycker jag dom kan pröva på att promenera ungefär fyra timmar varje dag med reumatism, och på det få 4-5 hundar att gå som man själv vill och alla namn vill inte riktigt fastna heller. och där har ni anledning till att jag kommer vara grymt oaktiv, sätter mig framför datorn och slår på sims när jag kommer hem... ungefär det enda jag orkar.

alla vill se dig dala nu håkan hellström

2010-10-04

den där pojken har aldrig riktigt sett någon i ögonen och jag förstår om du skulle träffa någon bättre sen.

2010-10-02jag gillar att sitta på mitt golv i mörkret och lyssna på håkan hellström, och påtala om hellström. så underbara bilder i boken.

20101002

2010-10-02