31 januari

2011-01-31
just nu läser jag Egoboost för tredje gången, en sån där bok som borde finnas i litet pocketformat för att kunna bära med sig vart som helst, och som varje tonårstjej borde äga. det bästa med boken är att läsa Bellas syn på mat, vikt och gymnasiet - ungefär det enda som pendlar runt i mitt huvud just nu. "man ska äta för själen lika mycket som man äter för hälsans skull" måste vara det bästa mottot i boken och jag försöker följa detta, därefter "se mat som din energi för att orka göra allt du vill i livet!". Jag försöker även bygga upp mitt självförtroende enormt och bli mindre blyg, ett sätt är att jag bara har på mig mina shorts nuförtiden (som ni kanske sett, och dessutom får man världens snyggaste ass i) men å andra sidan är det dom enda byxorna jag kan ha just nu utan att tappa. Och helt ärligt, har tappat räkningen om hur många gånger jag fått komplimanger för mina ben - mina ben jag tyckt under många många år sett ut som två uppstoppade korvar. Så om jag skulle se Blondinbella på stan nån dag skulle jag förmodligen springa fram och ge henne en stor fet kram.

31 januari

2011-01-31
favoritkoftan, favoritlinnet, favoritbyxorna. plus med dagen, coldplay till where the action is. nu ska jag ta tag i mina studier, för att sedan hjälpa mamma med middagen, kolla på tv och sedan dra till gymmet. produktiv dag med andra ord, och eftersom solen verkar vilja visa sig varje dag har jag fått mer lust att fota.
note to myself: vika upp byxorna bättre nästa gång.

29 januari

2011-01-29

modekungen.

27 januari

2011-01-27
så var det klart då. asgött, observera att jag lagt till mediagymnasiet och kärrtorp ifall det skiter sig med kulturama eller KSG.

26 januari

2011-01-26
ibland är det skönt att vara sjukanmäld, gå på ett tio minuters tandläkarbesök på andra sidan stan, hem igen, chilla, äta lite glass, flytta på sängen, nu dra till gymmet. behövde en ledig dag tror jag. lite duktig har jag ju varit som varit i tid i skolan hela den här terminen.

monki, jag hatar er.

2011-01-26
kan väl säga såhär, efter pröjsat ungefär 2 tusen på herr hellström tål min plånbok inte att jag köper nya vårkläder. känns som om jag verkligen behöver mycket nytt, alla mina byxor är förstora, mina tröjor börjar bli som tält och ja -nackdelen med viktminskning. & jag blev lite kär i byxorna, blivit kär i högmidja sen jag börjat använda mina levis shorts.

26 januari

2011-01-26

hon är så fin, den där annika norlin

25 januari

2011-01-25
hittade denna bild hos carro, ska väl snart iväg till gymmet och hoppas folk börjat bänka sig framför tv. fick sluta innan lunch idag och tänkte 'äsch, lunchtid hur många tränar nu?' så fel jag hade, bara fullt med mammor som tyckte deras graviditetsmagar skulle bort var viktigare än att låta andra få hinna träna. enda jag ogillar med friskis här i farsta -så förbaskat lite, men hellre det än att ruinera familjen för att jag ska kunna träna på sats.
& nu är jag inne på vecka 2 med lchf, inga större skillnader på vågen än men det är väl sånt man får räkna med. första veckan gör ju kroppen av med enorma mängder vatten, därav så mycket vikt. men det syns på måttbandet och det är väl det som är viktigast att bli beroende av! men i lördags kom jag på att jag under ett halvår gått ner 10 kg.

kan inte vila mitt huvud, that sound som jag gillar

2011-01-23

23 januari

2011-01-23
bara några av bilderna jag funderar på att plocka ut tre av till antagningsprovet i mars. vadå lite beslutångest i förväg? gillar att alla bilder är tagna med min gamla kamera...

22 januari - öppet hus på kulturama

2011-01-22
fått kika runt i mörkerrummet, en fotostudio, pratat med lärare, elever och lyssnat på musik. jag hör hemma på kulturama, helt enkelt. kände mig hemma redan när jag klev in i byggnaden och jag har nog mitt första handsval färdigt nu, men ska ändå försöka kika in på mediagymnasiet och kungstensgymnasiet. längtar till antagningsprovet, och till onsdag då man får börja söka!!

21 januari

2011-01-21

fått min mamma att gilla hästpojken. "låter ju nästan som ebba grön". älskar min mamma extra just därför, vet inte hur många kompisar jag har vars mammor klagar på musiken. men hur glad hon är när jag på snart sexton bast sitter och sjunger med i låttexterna kan ju diskuteras.

21 januari

2011-01-21
tyckt det varit vår hela veckan, bara för att temperaturen stigit över noll celsius.

20 januari

2011-01-20
Människokroppen är ju faktiskt inte byggd för att leva på kolhydrater - utan fett och proteiner. lovar er, när man kör lchf/gi &när man ser och känner resultatet, varför ska jag då övergå till den mat som en gång i tiden fick mig att lägga på mig alla kilon? det blir en livstil helt enkelt. äter man kolhydrater ska man minska på fettet, äter man fett ska man minska på kolhydrater. vilket tycker ni låter enklast? mycket som innehåller kolhydrater innehåller även fett, eller så ska man ha något fett till. Fettet som inte förbränns av kroppen sätter sig som synligt fett. Skippar man kolhydrater är kroppen så lat att den börjar hämta energi från fettreserven. "Enbart träning leder inte till viktminskning. Frukt är det största viktminskningshindret för kvinnor."

Jag har aldrig varit såhär pigg, aldrig haft en sån här befrielse från värken i kroppen och aldrig kunnat klara mig på lunchen tills middagen. jag känner hur jämn min blodsockerkurva är även om det tar sån tid mellan måltiderna, men ändå tar jag något litet mellanmål efter skolan för att få i mig mängden fett man bör få i sig. 
Så säg emot mig om ni vill (känns lite som alla gör det för att det blivit så självklart att man ska minska på fettet) men när det nu står minus 3 kilo på vågen och jag har mindre ont i kroppen, då vägrar jag lyssna för jag har inte mått såhär bra på länge. go go low carb. aldrig mer minska på fett och socker och träna träna träna-metoden, hur jävla kul är det att spenderar timmarna på gymmet egentligen? jag har bara gått till och från skolan, cirka 2 km, den senaste veckan men ändå, ändå 3 kilo. När jag körde träna träna träna-metoden gick jag ner 5 kilo på 3 månader.
"När man äter LCHF behövs inga 20 minuter träning för att bränna fett eftersom man öppnat upp fettcellerna och bränner fett dygnet runt." men för hälsans skull ska jag börja gymma igen.

slask

2011-01-19
(klicka)

minus 2 kilo på 7 dagar.

2011-01-18
det här fina läsare, måste vara det absolut bästa med lchf-dieten. måste nog våga säga att det är det godaste bröd jag någonsin har ätit, och jag menar det. en skiva ger 2,7 gr kolhydrater (ni som kanske hänger med vet att det man stoppar i sig får max innehålla 5 gr kolhydrater, och man får äta mellan 10-25 gr kolhydrater varje dag beroende på vem man frågar) och det bästa av allt, man blir mätt på en skiva. annars har jag levt på bacon med äggröra till frukost varje dag, ibland en fet smoothie och helt enkelt valt bort kolhydrater (pasta, ris, potatis osv) till alla andra måltider. jag följer inte detta bara på grund av viktminskning, utan för att må bättre i kroppen då jag lider av remautism. på torsdag ska jag börja träna igen och då hoppas jag kilona glider av mig snabbare.

17 januari

2011-01-17
lyckan i papperformat.

14 januari

2011-01-14
man känner sig så stolt när man pluggar halva natten och klarar bara vg/mvg-frågorna på fysikprovet.
bland det enklaste provet jag skrivit.

wishlist

2011-01-13

monki / weekday / cheap monday / dr martens.

med ett par levis 501 shorts blir det perfekt, nyårslöftet: se chill ut på ett dyrt sätt.

13 januari

2011-01-13
faktiskt väldigt ledsen för att jag har INGET intressant att dela med mig utav.
första veckan och vi har prov imorgon, är det gymnasium på g eller? i think so.
vill fota, men slask och grått är så tråkigt. min skola är tråkig. så ja. håll ut. det kliar i fingrarna.

12 januari

2011-01-12
håkan hellström artonde mars i gävle
håkan hellström sjuttonde april på cirkus
håkan hellström artonde april på cirkus
håkan hellström tjugonioende april på cirkus.

check, check, check, check.
vill ha meeeer.

bacon is good for me.

2011-01-11
nu jävlar kör vi på riktigt.

10 januari

2011-01-10
det märks att man spelat för mycket sims när man

- försöker snabbspola sega internet-sidor eller spotify-reklam.
-  vaknar av att telefonen ringer och försöker klicka bort rutan "svara i telefon"
-  tror att man kan snurra ett varv för att byta kläder.
-  är glad att det inte tar 1 timma att borsta tänderna.
- tror man kan snabbspola en hel dag.
soft att jag spenderat ungefär hela jullovet på sims? ja.

10 januari

2011-01-10
i brist på något roligt att skriva om, något att dela med mig utav ger jag er ännu en gång höstens soundtrack.
jag kan om tio dagar beställa min biljett till gävle och i helvete vad det kommer äga.

6 januari

2011-01-06
jag peppar värmen så jag spricker nästan, likadant med håkans spelning i gävle. jag vill kunna gå runt utan massa varma kläder, även om jag kärat ner mig i mina docs.

när din sjukdom tagit dig ska jag ge någon gata ditt namn

2011-01-06
ni kanske undrat vart jag hållt hus? inte har jag varit hemma iallafall. spenderade ungefär 6 dagar hos farmor & farfar uppe i hälsingland och hade lite kvalités tid med min hund som dom bara tar hand om. 11 år blir han i år och det kan ha varit sista gången vi ses, vilket hugger till lite i bröstet att tänka på då han är min största kärlek och har varit sen jag var ynka fem år.
vi hade lite snö.
min älskling och som ni ser så är han inte piggaste i världen.

jag hade min dator med mig som ni kanske såg första dagen på detta nya år, men har ändå inte haft någon större lust att blogga eller annat. insåg på nyårsafton hur mycket jag egentligen kommer sakna 2010, men 2011 kommer nog övervinna rätt mycket

+ ska gå ner 10 kg och påbörjar min lchf-metod igen imorgon. tydligen är fika en tradition och min farmor gör den godaste maten som finns så har nog snarare blivit hchf. (kom på nu att detta kommer betyda att jag gått ner cirkus 20 kilo i slutändan.)
+ håkan är inplanerad 19 mars och 17 april och 9 september men hoppas på ytterligare.
+ har 16 någon större fördel mer än övningskörning (vilket aldrig kommer bli av) och få gymma själv?
+ gymnasieansökan, intervjuer då jag söker estet, gymansieantagning.
+ sommaren ska kika ass med massor av spelningar och umgås med vännerna.
+ jag längtar nästan sönder mig lite till att få börja på kulturama (hört att självsäkerhet ger bättre självförtroende) och få träffa nya människor som delar mitt intresse.
+ sista terminen i grundskolan nu och jag ska köra järnet.

1 januari

2011-01-01